Har du en god idé – så prøv den af

UngePenge er en pulje på 40.000 kr. årligt, som har til formål at hjælpe til at gode idéer kan blive prøvet af i virkeligheden. Puljen gør det let og hurtigt at søge om op til 5.000 kr. til sit event / projekt / idé – og der er kort svartid på max en uge.

Vi er godt klar over, at mange projekter kræver et større budget end 5.000 kr., men vi mener, at langt de fleste projekter kan prøves af i lille skala – som et enkelt event, en prototype, en undersøgelse eller lignende. UngePenge støtter den slags afprøvninger, og mener at det kan gøre en idé mere skarp og give noget konkret at arbejde videre med.

Hvis du mangler inspiration til, hvordan din idé kan afprøves, så er du altid velkommen til at kontakte vores projektrådgivning og få hjælp til dette.

Hvem står bag puljen og hvad støtter puljen

UngePenge er etableret af Center for Kultur og Fritid og Center for Dagtilbud og Skole i Hørsholm Kommune. Målet med puljen er at fremme aktivt medborgerskab blandt unge ved at gøre det let og tilgængeligt at få gode idéer prøvet af i den virkelige verden. Der findes i forvejen gode muligheder for at søge penge til projekter i Hørsholm Kommune, både gennem Sport-, Fritid og Kulturudvalget og gennem Børne- og Skoleudvalget.

Disse muligheder betyder dog også en lang behandlingstid og krav om en god og veldokumenteret ansøgning. Visionen er, at projekter kan afprøves gennem UngePenge puljen, og på baggrund af denne afprøvning kan man evt. fortsætte med at ansøge gennem de politiske udvalg.

På den måde ønsker vi at gøre det let at komme i gang med et projekt, samtidig med at kravene til de projekter der realiseres i fuld skala fastholdes på et højt niveau.

UngePenge Bevillingsudvalget

UngePenge uddeles af et bevillingsudvalg bestående af unge, der selv har erfaring med og interesserer sig for projekter, iværksætteri og events. Hvis du har lyst og kompetencer til at være med i udvalget, så er du velkommen til at kontakte os.

Der deltager også en medarbejder fra Center for Dagtilbud og Skole samt en medarbejder fra Center for Kultur og Fritid, som på lige vilkår med det øvrige udvalg har stemmeret.

Hvad støtter UngePenge

UngePenge støtter

 • Projekter som har til formål at afprøve en idé i virkeligheden
 • Projekter for og af unge i aldersgruppen 13 til 25 år
 • Projekter med et budget på maks. 5.000 kr.
 • Projekter, som foregår i Hørsholm Kommune eller på anden måde har tilknytning til Hørsholm
 • Projekter som kan være med til at skabe debat

UngePenge går op i

 • Åbenhed, så vi prioriterer åbne arrangementer
 • Frivillighed, det vil som udgangspunkt ikke være muligt at søge om lønninger til jer selv gennem UngePenge
 • Projekter, der kun prøver noget af – også hvis det er helt små projekter, for det er sådan viden bliver skabt
 • God stil, så dit projekt skal overholde loven og respektere øvrige medborgere

Sådan søger du

Du søger UngePenge via ansøgningsskemaet her på siden – din ansøgning bliver sendt videre til bevillingsudvalget med det samme, og du har et svar på din ansøgning indenfor en uge (dog undtaget skolernes ferier)

Du er meget velkommen til at lave din ansøgning i form af en video, hvor du fortæller om hvad du vil lave og hvorfor – du kan finde en guide til at lave en god præsentationsvideo her (link til værktøjsside på projektspace.dk)

Hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp er du altid velkommen til at kontakte projektrådgivningen.

Hvis dit dit projekt får støtte fra UngePenge puljen vil du blive indkaldt til et møde, hvor vi laver den endelige støtteaftale.

Hvilke krav stilles der til projekter

 • UngePenge deler projekter som får støtte på websites og Facebook samt evt. i en pressemeddelelse til lokalpressen.
 • Det materiale du sender i ansøgningen må bruges i den sammenhæng.
 • Du skal sørge for at have kvitteringer på alle udgifter i projektet, og disse skal efterfølgende afleveres til kommunen.
 • Efter at dit projekt er gennemført skal du lave en evaluering i form af et kort blogindlæg / video, hvor du giver dine erfaringer videre.
 • Hvis dit projekt ændrer sig efter du har fået støtte skal du kontakte os med det samme (f.eks. hvis tidsplanen ændrer sig) skal du kontakte os med det samme – så laver vi en ny aftale om, hvordan dit projekt kommer i hus.

Eksempler på, hvad puljen kan bruges til

Her er nogle eksempler på, hvad puljen godt kan støtte – det er tænkte eksempler:

Skatekonkurrence arrangeret af lokale skatere

Puljen vil gerne støtte events, som unge selv står bag – og dermed give arrangørerne mulighed for at vise, at der rent faktisk er opbakning til projektet.

Egen have i folkeskolen

Puljen vil kunne støtte skoleelever, der har en idé til, hvordan undervisningen kunne være bedre. Det kunne eksempelvis være ved at anlægge haver på skolens område og bruge undervisningen til at lære om planterne.

Lan-Party

Har du hørt lidt for længe på, at der ikke er nogen der gider spille computer i Hørsholm, så søg UngePenge om penge til at modbevise det, og arranger dit eget lan party.

Foredrag

Brænder du for et emne og vil vildt gerne have en bestemt person til at fortælle om det, så søg UngePenge om midler til at realisere det – så bliver det din yndlingsdigter, der står i Kulturhus Trommen næste gang.


Projektnavn (skal udfyldes)

Profilbilleder (skal udfyldes)
Her kan du vedhæfte et profilbillede af dig eller dit projekt

Videoansøgning
Du er velkommen til at ansøge Ungepenge puljen i form af en videoansøgning. Upload videoen til Youtube / Vimeo eller lignende og vedhæft link.

Beskriv dit projekt - max 2000 tegn (skal udfyldes)
Beskriv dit projekt - hvis du har lavet en videoansøgning behøver du ikke udfylde dette felt. Skriv max 2000 tegn.

Hvorfor skal dette projekt realiseres? - max 2000 tegn (skal udfyldes)
Forklar hvorfor netop dit/jeres projekt er værd at støtte. Fokuser på det eksperimenterende i jeres projekt og vis hvem der får gavn af projektet. Max 2000 tegn.

Beløb der søges om - max 5000 kr. (skal udfyldes)

Ansøger navn (skal udfyldes)
Navn på ansøger - hvis I er flere i projektet, så vælg en talsmand.

Ansøgers telefon (skal udfyldes)

Ansøgers mail (skal udfyldes)

Navne på øvrige projektdeltagere

Jeg accepterer vilkårene for Ungepenge

Vedhæftede filer